Penseltvättskväll!

Ännu en kväll av penseltvättande. Har varit slarvig med det på sistone! 
Försöker oftast tvätta penslarna med max två veckors mellanrum, men denna gången har det  gått pinsamt länge sen sist. Nu var jag dock extra motiverad eftersom jag ska göra en kvällssminkning idag inför jobbets julfest + att jag fick den här jättefina tvättmattan av Josefi i sen födelsedagspresent/julklapp. Jag var ju nämligen i Kalmar första advent-helgen! 
 
Recension: Den var grymt bra. Ska inte göra en egen igen som jag gjorde en gång. Den var verkligen inte värt det. Men den här var över förväntan. Har ingen aning om var hon fick tag på den, men supersmidig och inte för stor att ha med sig! Älskar variationen att det finns både för ögonpenslar med mindre mönster + lite större mönster med lite annorlunda profil så att den kommer djupt inpå de större foundationpenslarna. 
 
När jag tvättar mina penslar använder jag gulsåpa + en droppe (!) olivolja som jag gojsar runt i en kopp. Olivoljan är för att penslarna inte ska torka ut så mycket av såpan. Jag inbillar mig att det blir lite som ett balsam. OBS. en droppe eller två är verkligen max, för får du för mycket olivolja i blandningen blir penslarna för feta! 
Sen är jag noga med att vatten och såpa ej får komma för nära strånas bas nere under metallkåpan, där de är limmade. Limmet och penslarna kan förstöras då, och det är även därför man aldrig ska låta penslarna torka med borsthuvudet uppåt! Alltid hängande upp och ner eller slätt horisontellt på en handduk eller en bordskant. 
 
 
Hur ofta tvättar ni era penslar? Vilka penslar tycker ni håller allra bäst och har bäst kvalitet? Vill ha tips på bra märken! För tillfället är mina favoriter från Zoeva. 
 
Ha en superfin helg! 
/J
Allmänt, Makeup & Skönhet | |
Upp