APRIL

Ännu ett Bullet Journal - inlägg! 
Satt för några dagar sedan under en pluggpaus och gjorde månadsuppslaget för april månad. I och med att tiden är knapp inför tentan - har inte ens bokat tågresorna än! - blev det ett superenkelt och minimalistiskt uppslag utan några tidskrävade detaljer. Det enda som tog lite tid var blomrankorna kring rubriken - och inte ens det tog speciellt lång tid. 
 
Valde att istället för att ha en hel månadsvy med rutor ha en tidslinje för event/händelser och en tidslinje för mina trackers. Denna månaden blev mina trackers: Blogg, Instagram, Träning, Städa i 10 minuter (minst), No Spend & Kreativitet. Dessa är helt enkelt grejer jag vill få som vanor + vad jag vill få mer av i min vardag! Plugget kommer avslutas för denna månaden den 5e då jag ska skriva tentan, så en plugg-tracker var inte nödvändig denna månad.
 
 
Mål för april:
- Göra tentan och göra så gott jag kan! (Att klara den vore helt fantastiskt)
- Komma igång med motion och träning, gärna 2 gånger i veckan till att börja med. Vill komma tillbaka till min träningsglädje jag hade för ett par år sedan. 
- Prova nya recept under tiden jag bor själv (i och med att Oscar är i Göteborg). 
 
Vad sägs om detta? Borde vara rimliga mål för en månad! 
 
Hoppas ni gillade min layout, ska försöka fortsätta på ungefär samma färgtema och minimalistiska utseende i mina vecko-layouter. Förhoppningsvis kommer jag ihåg att fota och lägga upp innan jag fyller i mina privata händelser osv som jag inte vill dela med mig av. 
 
Nu ska jag begrava näsan i mina tenta-tal. Ikväll kommer Josefi hit för tjejkväll med lite Glee-tittande, pastaätande och förhoppnignsvis får jag göra en liten sminkning på henne fredag morgon!
 
Kram på er, ha en superglad påsk så hörs vi snart igen
/J 
Allmänt, Bullet Journaling | Almenacka, Bullet Journal, Dagbok, Design, Kalender, Kalligrafi, Kreativitet, Planering | | Kommentera |

Nomade

Hej på er!
Sitter och ska snart gosa ner mig i soffan och vänta på Oscars hemkomst ikväll. Han har varit iväg på utbildning i Dalarna över två nätter, och på söndag drar han till Göteborg i en hel månad för mer jobb. Kommer bli tufft att bo ensam så mycket! Som tur är kommer han hem på helgerna, och nån gång får jag ta tåget upp till Götet för lite minisemester också.
 
Dagarna går i ett just nu, om bara 2 veckor är det dags för tenta i Stockholm och jag känner mig faktiskt inte förberedd denna gången heller. Ska ta ledigt från jobbet så gott som hela nästa vecka + dagarna efter påsk så jag har mycket tid till att plugga - men det är tufft att göra det rent ekonomiskt. Hellre mycket nu än att behöva åka upp en gång till sen i höst kanske.
 
Tänkte dock visa er vad jag haft för parfym de senaste dagarna! När vi var på väg till Italien fick jag syn på att mitt favoritmärke när det gäller parfym hade släppt en doft jag inte sett förut. Nämligen Chloé's nya eau de parfum 'NOMADE'. Har haft 'Love Story' i flera år, även den som hette 'Love' som inte finns längre. Utöver Chloé's dofter brukar jag gilla Hugo Boss. 
Tänkte att det inte kunde vara så mycket dyrare hemma i Sverige om jag hade bra rabattcheck från Kicks - men så fel jag hade. Det var snordyrt. Kunde inte stå emot dock - och den minsta storleken fick följa med mig hem från Kicks efter jobbet i måndags. Jag älskar doften! Blommig, vuxen men fräsch och inte för tung. Gillar ju inte söta dofter what so ever, så Chloé's parfymer brukar vara mina absoluta favoriter.
Sen att flaskan var väldigt fin gör ju inte saken bättre!
 
 
Med hem från Kicks fick jag även Maybellines nya mascara + ett torrschampo från Batiste. Torrschampo är verkligen en nödvändighet för mitt tunga tjocka hår. Blir fett efter bara någon dag trots att jag försöker att inte tvätta det mer än 1 gång i veckan / var 4-5 dag. 
 
 
Mascaran var dock bra och väl värd de 150 kronorna eller vad den nu kostade. Det var ungefär det iallafall!
Borsten passar de som vill komma åt alla fransar och få lite längd -  ändå lite volym. Måste säga att L'Oreals Paradise Mascara fortfarande är mitt förstaval när det gäller 'drugstore'-mascaror. Annars har min absoluta favoritmascara Dior från slutat tillverkas, så tills jag researchat klart om lite 'finare' märken håller jag mig till Paradise eller den här från Maybelline. 
 
Hoppas ni får en fin torsdagskväll, och är ni trötta från jobbet - håll ut! Snart är det helg! <3 
/J 
Allmänt, Makeup & Skönhet | Beauty, Drugstore, Foto, KICKS, Makeup, Mascara, Parfym, Smink | | Kommentera |

Dreamy Palette

Hej bloggen, och glad torsdag!
Har faktiskt startat dagen ganska bra. En god frukost i magen, en termos med kaffe, vågade ha läppstift och ser fram emot dagen. Var på massage igår, något av det bästa jag unnar mig varje månad, och det fanns en hel del spänningar att lösa upp. De sitter så djupt så det går typ inte, men det är välgörande att gå regelbundet. Min kropp hade inte pallat stressen jag utsätter den för annars.
 
Har inte möjlighet att ta några bra bilder idag på grund av förjäkla dåligt ljus, men tänkte att jag skulle visa er mitt nyaste tillskott bland mina ögonskuggor - nämligen 'Dreamy Palette' från Nabla Cosmetics. 
 
 
Detta är första gången jag provar deras skuggor och jag är verkligen imponerad av skuggornas formula i paletten. 
Alla färger går att para ihop på något sätt, men ändå skapa olika looker. Har faktiskt haft paletten som min vardagliga go-to sedan jag köpte den för några veckor sedan. 395kr för 12 skuggor, mycket prisvärt tycker jag!
 
 
Har tyvärr inte haft tid att göra swatches på egen hand men här är en liten print screen från nablas egen instagram. (OBS, skuggorna är lite ljusare i nyansen än vad det ser ut på bilden!)
Skulle verkligen rekommendera paletten! Trodde inte jag skulle använda den så mycket som jag gör, men den är betydligt roligare att jobba med än vad man kanske tror från första anblicken! Min favoritskugga skulle nog vara den allra ljusaste shimmerskuggan, den har en vit bas och har reflektioner i både guld och silver. Använder den jämt i inre ögonvrån plus mitt på locket för en liten extra halo-look. 
 
Hoppas ni alla får en superfin dag! Nu ska jag plugga järnet inför nästa tenta om 3 veckor exakt. 
 
Allmänt, Makeup & Skönhet | Beauty, Eyeshadows, Makeup, Makeupartist, Skönhet, Smink, Ögonskugga | | Kommentera |
Upp