Desi X Katy ♥ DOSE of Colors

ÄNTLIGEN ett nytt inlägg! Har tagit så mycket foton med Oscars stora kamera så att min handled troligtvis kommer göra ont i morgon bitti, haha.
 
För lite drygt en månad sedan, mer korrekt sagt den 14 augusti - släpptes ett samarbete mellan mina två absoluta favorit-makeup gurus/youtubers och märket DOSE of Colors grundat av Anna Petrosian. Desi Perkins och Katy DeGroot a.k.a Lustrelux.
Produkterna de arbetat med är: två highlighters, två mjukt matta läppstift, två liquid lipsticks, ett läppglans och en ögonskuggspalett med fyra metalliska accentskuggor att komplettera din look med. Syftet med att släppa en palett med endast metalliska/skimmerskuggor var att de själva alltid använder sina egenskapade matta paletter till att skapa grundskuggorna på ögat, samt sedan använda accentskuggor och pigment för att förändra looken. Supersmart koncept tycker jag! 
 
På grund av min lite tighta budget under augusti beställde jag endast de två matta läppstiften samt en highlighter. 
 
Desi Perkins till vänster & Katy/Lustrelux till höger 
 
Stort plus för de fina förpackningarna. Ytan på utsidan av läppstiften är matt vilket gör att de känns lite lyxiga att hålla i. Självklart tog de fram läppstift i fina nude-färger, som går åt det beige/bruna varma hållet. Jag som har en mer gul/oliv-underton i min hy har jättesvårt för att hitta bra nude-läppstift som inte ser för rosa ut, och dessa är perfekta för mig! Det var precis det Desi & Katy ville få fram, då de också har varmare hudtoner med oliv-underton. Färgerna är 'More Creamer Please' till vänster som är en varm beige/brun färg och 'No Shade' till höger som är lite ljusare men med samma ton.
 
En liten swatch-bild på de två läppstiften + highlightern 'Fuego'. Längst till vänster är färgen 'No Shade' och 'More creamer please' till höger. Det jag gillar att ha just nu är att först ha på den mörkare färgen över hela läppen och sen blanda i 'No Shade' i mitten.
Highlightern 'Fuego' är mjuk och somrigt guldig. Kommer vara superfin nu i höst också när ljuset med alla orangea löv kompletterar den guldiga färgen. Den andra highlightern de släppte - Míramé - hade en lite mörkare roséguldig färg.
 
___
 
 
Utöver detta har jag även införskaffat mig L'oreals nya mascara Paradise Extatic. En mascara för volym och längd, vilket jag verkligen gillar. Tänkte inkludera den i detta inlägg i och med att förpackningen matchar så bra med DesiXKaty-produkterna. 
 
Gillar mascaran starkt och den gick på drygt en hundring inne på kicks under deras starterbjudande!
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Makeup & Skönhet | | Kommentera |

Metallic Smoke

 
En look jag gjorde för några veckor sedan med JaclynXMorphe-paletten! Blev så himla nöjd med resultatet, och titta inte på brynen - höll på att låta dem växa för att sen kunna forma om dem haha. 
 
Gjorde även en smaragdgrön glittrig look på mamma, hon gick för en gångs skull med på att låta mig sminka henne. Får tjata mig förstörd annars!
 
 
I övrigt har jag lite bilder jag måste ta för ett annat inlägg som legat på vänt här ett tag. Varit så mycket med jobb och plugg att bloggen hamnat lite i skymundan. Ska försöka bättra mig!
 
 
Allmänt | | Kommentera |

DIY brush cleaning board

HEJ!
Det var ett tag sen! Eller vad tycker ni?
Har varit fullt upp med jobb varendaste dag, vilket innebär att det är så svårt att få till bilder på sminkningarna jag gör nästan varje dag. 
 
Igår och idag har det dock blivit en del bloggmaterial, då jag igår fick sminka mamma för en gångs skull. Sminkade även mig själv efteråt, så de lookerna kommer snart i ett separat inlägg!
 
Idag har jag dock haft en superskön dag lite för mig själv. Oscar jobbar idag så jag fick en hel del tid att göra sånt man inte känner för annars. Gick en lång promenad längs havet och lyssnade på Mia Skäringers och Anna Mannheimers podd (bästa podden för övrigt!), tog ett bad och tvättade håret - så nu sitter jag här i turban och badrock och skriver lite. 
 
En sak jag planerat länge men inte känt för är att göra en egen penseltvättbräda! Finns massor av såna från exempelvis Sigma, Morphe mfl. Men det är så enkelt att göra en egen. Billigare också dessutom!
 
Det enda som behövs är
- En fin skärbräda eller skiva. 
- En limpistol och några extra limstavar.
 
Klutta ut några spaceade mönster i olika storlekar med lim och låt torka! 
Sparar på dina händer då du slipper köra runt penslarna i handflatan med vatten och såpa och bli supertorr. 
 
 
Tips tips!
Vad tycker ni? Är det bättre med en proffsig eller spelar det ingen roll? Ser fram emot att prova den faktiskt. 
 
Allmänt, Makeup & Skönhet | | En kommentar |
Upp